Trænerens sommerhilsen til fodboldsydfyn

julian

Træneren har ordet

Billedet er fra årets FC Svendborg Magasin – som du finder her

Før jeg overtog ansvaret for FC Svendborg som træner blev jeg af mange frarådet dette, da de ikke mente det kunne blive succes, men kun fiasko. Men jeg fulgte hjertet, der ligger hos FC Svendborg, da det værste der kunne ske var, at jeg skulle sidde på en tribune som tilskuer, og følge byens bedste hold uden indflydelse, mens de vel kunne risikere at rykke ned i Danmarksserien.

Sidst jeg selv var en del af denne trup, var jeg blandt andet anfører, og var med til at føre holdet op i 2.Division. Alt det med succes og fiasko er blot en del af det hele, når man arbejder med fodbold – og jeg var klar til at tage fat. Så efter klubben uventet mistede Carsten Hemmingsen til Middelfart, da han ikke var tilfreds med sit spillermateriale og var klar til nye udfordringer, valgte jeg at tage imod tilbuddet om at overtage et hold på en 10.plads, 1 point over stregen.

 

Det blev en turbulent opstart med mange spillere der skiftede til andre klubber på forskellige tidspunkter, mens jeg var ved at implementere mine værdier og spillestil.

Sandro Spasojevic tog med Carsten Hemmingsen til Middelfart, mens Anis Cengic og Thomas Johansen desværre skiftede til Dalum. Samtidig havde jeg håbet stortalentet Jonas Hansen ville gøre sit forår færdigt i FC Svendborg, men efter blandt andet hans flotte kamp imod superligaholdet OB i opstarten, var der mange om buddet, og selvfølgelig skal en spiller med hans talent op på øverste hylde og spille, hvor han med sin indstilling til egen udvikling kan komme til at nå langt med sin fodboldkarriere.

Jesper Mikkelsen blev hen over foråret langtidsskadet og kombineret med andre spilleres småskader, var vi til tider en sårbar trup, som dog hele tiden troede på det. Modgang kan være med til at styrke spillernes karakterdannelse på træningsbanen og i kampene, og det var tydeligt at se fra sidelinjen, at de spillere der turde også kunne tage ansvaret på sig, selv om de havde ryggen imod muren hver eneste weekend. Dette er mentalt hårdt men også lærerigt at ligge i den tunge ende af tabellen en hel sæson.

 

En spiller skal lære både at kunne håndtere medgang og modgang, personligt og som et hold. Vi endte med at være ubesejret i 10 af vores 15 turneringskampe, hvorved holdet hævede sig en placering op siden jul, og hvor vi med 9.pladsen sikrede klubben endnu en sæson i 2.division. I sidste ende lyver tabellen aldrig.

Forårets bedste kamp var på udebane imod Kolding IF med en 5-1 sejr, mens 0-4 tabet på hjemmebane imod Kolding Boldklub uden tvivl var årets værste. Selvom vi var foran i mange af vores kampe manglede vi evnen til at bevare initiativet som hold. Gennem vores afslutningsspil lykkedes det os ikke at få scoret til 2-0, og det endte desværre alt for ofte med en udligning fra modstanderne, i de døende minutter, som også er en del af kampen.

Derfor vil jeg også sige, at jeg er stolt over, at mange af spillerne udviklede den mentale styrke gennem foråret og havde is nok i maven som enkeltspiller, til at spille lige til sæsonens sidste fløjt, hvor vi med 2 mål på 3 minutter vendte Vardes udligning til 1-1 i det 77.minut til en 1-3 sejr til os – på udebane i sidste spillerunde. Sejren var påkrævet, ellers var vi røget ud.

 

Sidst vil jeg gerne takke de tålmodige supportere, som stod ved vores side i denne svære sæson, og ikke mindst sponsorerne, der alle var med til at gøre dette muligt.

Jeg sender også en stor tak til trænerstaben, Anders Hjort og Michael Nielsen, for at være modspillende medspillere i hverdagen med masser af fodboldfaglig sparring, samt vores scout, holdlederne, massør og fysioterapeuter som hele tiden er der for truppen.

Der skal også lyde en stor tak til de frivillige på alle andre området, som yder en fremragende indsats, og forsøger at få skabt rodfæstelse for fodboldklubbens fremtid, med en kultur som det sydfynske flagskib der sejler ud med drømme fra Sydfyn. Her ved jeg at Ralph Jessing Sørensen og Brian Jacobsen har været eminente og at de er værdsatte af både ledelse, trænerstab og spillere. De er vigtige for klubben, ligesom alle de frivillige, der ved vores hjemmekampe åbner og lukker stadion, står i entreen, står for mad og drikke, slæber alle de tunge ting og pynter op med klubbens sort-orange farver i alle vores flagstænger. Det er et smukt syn og det er jeres arbejde der gør at vi som klub kan tage imod vores publikum og afvikle vores kampe.

Til sidst sender jeg en tak til klubbens formand, Adam Ringsby-Brandt, og sportschef, René Sundstrøm, for et godt samarbejde.

 

Sommerferien er startet. Jeg har et par ugers fri fra fodbold og jeg glæder mig allerede til at starte op på den ny spændende sæson, med støtte fra hele Sydfyn.

Julian Johnsson