SPORTSCHEFENS OPTAKT TIL 1.RUNDE: FCS – VSK Aarhus

1-runde-ah

Anders Hjort før dagens kamp mod VSK Aarhus

Det er nu tid til at have turneringsgræs under støvlerne. Græs, der denne lørdag skal betrædes på Hellegårdsvej, fordi vores idylliske Høje Bøge stadion endnu ikke er kampklar. Jeg håber alligevel, at vores orangeklædte får stor lokal opbakning!

Ingen forfatter kunne i sin vildeste fantasi have skrevet bogen om det forløb, vi som klub har været igennem. Som skribent af denne optakt vil jeg ikke mene, at der findes ord, som er stærke nok til at beskrive det kaotiske forløb som klubben, spillere, trænere, ledere og forskellige hårdt arbejdende interessenter har været igennem det sidste halve år. Og så alligevel gælder det turneringspoints på lørdag! Aviserne har sørget for rigelig dækning af denne turbulente periode siden, spillerne strejkede tilbage i september 2016 pga. manglende udbetaling af løn. Den dækning vil jeg fortsat lade andre om at broadcaste, og jeg vil naturligvis kigge mere på de sportslige aspekter. Frem til i dag er der løbet meget vand i åen. Ikke desto mindre er det i sig selv en succes, at vi står med en trup, der vil (og kan?) hamle op med ligesindede divisionshold i og med, vi til træningsopstarten den 14. januar havde mistet 14 ud af ca. 20 spillere. Det er en succes, at et ærgerrigt trænerteam har overtaget tøjlerne velvidne, at det er et divisionsprojekt af uhyggelig karakter som skal klare frisag både uden og inden for banen.

Inden for banen kan vi bl.a. bryste os af tilgange som Mads Bertelsen, Rasmus Skovgaard, Jeppe Marquardsen (tilbage fra et uddannelsesforløb i USA), Aske Isaksen og Mathias ”Tiggo”, hvor sidstnævnte med stor ro vogter buret. Derudover skal flere af vores unge U19-løver vise tænder, da de bliver vigtige brikker for det samlede udtryk. Vores seneste træningskampe har vist, at vi har spidskompetencer til at begå os på et højere niveau end vores modstandere fra Fynsserien og Danmarksserien. Det har været yderst positivt at se, at vi harmonerer som et hold, og at vi bringer os selv i gunstige spilsituationer, hvor vi formår at shine. Bringer vi en tilpas ydmyghed med på banen og tro på egne værktøjer, vil vi have en fair chance. Kan vi stå i mod i de dårlige perioder mod en formodentlig noget klogere modstander end de forgangne ugers træningskampe, er jeg sikker på, vi kan veksle vores målfarlighed til noget gunstigt. Jeg glæder mig på trænerteamets vegne og klubben at tage hul på divisionsprojektet.

Det klare mål er at opnå frisag, så vi atter kan tilbyde divisionsfodbold, når spillerne kommer fra sommerferie. Hvad ellers? Tillige håber vi at kunne bygge en mere stabil stamme op af spillere, hvor hjertet banker for Sydfynsk fodbold uanset udfaldet af dette forår. Det selv sagt en meget naturlig målsætning – om end vi er en dark horse, en outsider, der nok bør kunne spille helt frit, fordi ingen forventer noget af et såret dyr. Samtidigt må man konstatere, at flere af vores orangeklædte får deres vildeste ilddåb!

 

Dagens modstander

Forårssæsonens nedrykningsspil i KanalSport Divisionen indledes mod en kending iklædt nyt navn. VSK Aarhus (Vejlby Skovbakken Aarhus) er dannet ved en fusion af VIK Fodbold og Skovbakken herrefodbold pr. 1. juli 2016. VSK Aarhus tegner sig i øvrigt for et 2. divisionshold og et Danmarksseriehold. Dermed kan bredden være et af VSK’s afgørende våben i en lang halvsæson med 16 kampe. Cheftræner Michele Demontis udtaler desuden, at han står med den bredeste trup i sin tid i Skovbakken. Og tager jeg ikke helt fejl nærmer han sig vel 10 år i Skovbakken, både som spiller og træner. Skovbakken tager 9 points med sig fra Grundspillet, mod vores 7 optjente points. Med forventningerne om en velspillet kamp ønskes med- og modspillere, vores sponsorer samt fynske og jyske fans en oplevelsesrig eftermiddag på Hellegårdsvej. FC Svendborgs sportschef, Anders Hjort.