SPORTSCHEFENS OPTAKT: FC Svendborg – Skovbakken

1

Anders Hjort byder velkommen til lørdagens hjemmekamp mod Skovbakken, kl. 15.00

Forårssæsonens nedrykningsspil i KanalSport Divisionen er nu halvejs afviklet. Det betyder, at vi nu har mødt samtlige modstandere i turneringen – selvfølgelig med undtagelse af efterårets duellanter fra gruppe 2.

Kan samme pointhøst som i første runde give KanalSport Division efter sommeren? Måske. Men også en uinspireret hypotese, da vi med 3 sejre og 5 nederlag ikke har levet op til egne forventninger og i flere kampe simpelthen foræret points væk. Points, jeg i skrivende stund ikke tror på, kan smides igen på samme facon. Derfor er vi klar til en ny runde med fornyet tro på at kunne få tingene til at hælde vores vej.

 

FC Svendborg – Skovbakken
9.runde
Lørdag d. 7. maj
Kickoff: 15.00
Happy Fan Hour: 14.00
Fynske Bank Arena – Høje Bøge

 

En fantastisk flot sejr i sidste uge i Jammerbugt FC betød, at vi fik luft til Kolding, som led et nederlag til formstærke Holbæk. Samtidigt gav AB Tårnby svar på tiltale med en sejr over formsvage Næsby, der følger os trop.

Vores målscoringsflittige Jesper Christiansen grundlagde sejren i det nordjyske med to fuldtræffere henholdsvis fra 35 meter og fra 11-meterpletten til slutresultatet 2-0. En sejr, som var vigtig både for pointene, men så sandelig også for vores selvtillid, der er den ingrediens, som gør det umulige muligt. Vi kæmpede flot og stod sammen som et hold. Dyder, der giver sejre.

I nedrykningssumpen kæmper mange hold stadigvæk om at undgå den sidste plads ved siden af B1908, der dog med en ekstrem slutspurt kan bevare sin KanalSport status. Rækkens tæthed betyder, at en enkelt sejr kan positionere os på en delt 5. plads, hvis resultaterne flasker sig. Så tæt er rækken, der på nær top 3 på ingen måde er brækket over. Så lad os i dag starte med at få lavet det fornødne hul til bunden med 6 points ned til Kolding. Kolding skal nemlig møde stærke Avarta, der har vundet 5 ud af 8 kampe i denne første turneringsrunde i nedrykningsspillet – så der venter ligeledes koldingenserne en svær opgave.

 

Dagens modstander

Sammen med vores orangeklædte soldater betrædes grønsværen i dag af Skovbakken, som kommer på besøg. Skovbakken har indhentet 10 points af 24 mulige, hvilket har resulteret i en aktuel 6. -plads med 19 points. En fysisk stærk modstander, som kan forvolde os mange problemer, hvis vi ikke er klar på deres til tider meget direkte spil.

Skovbakken har gennem mange sæsoner givet undertegnede det indtryk, at de bestemt ikke er et hold, der lægger sig ned. De arbejder hårdt og har stort set altid en klar fælles retning, der gør dem til et stærkt kollektiv – krydret bl.a. med en målslugende Jakob Rittig, som tegner sig for 7 scoringer. Når alt kommer til alt, har Skovbakken kun indtjent 1 point mere end vores 9 points i første runde af nedrykningsspillet. Det ligner derfor en meget lige kamp, men hvor vi har en dugfrisk sejr i erindringen.

Det er nemlig værd at bemærke, at Skovbakken-mandskabet kommer med en lidt sløj pointhøst de seneste kampe, og at de dermed må være topmotiveret for at komme på sejrskurs igen. Det skal vi gøre alt for ikke bliver en realitet.

Med forventningerne om en velspillet kamp ønskes med- og modspillere, vores sponsorer samt fynske og jyske fans en oplevelsesrig eftermiddag på Fynske Bank Arena, Høje Bøge.

FC Svendborgs sportschef, Anders Hjort.