SPORTSCHEFENS OPTAKT: FC Svendborg – Kolding IF

1

Anders Hjort byder velkommen til fredagens hjemmekamp mod Kolding IF, kl.19.00, på Hellegårdsvej

Forårssæsonens nedrykningsspil i KanalSport Divisionen går ind i sin afgørende slutfase. Kampen i morgen ligner en absolut bundstridsfinale. Hvem skal forblive divisionshold, og hvem skal ned og vende i en vanskelig Danmarksserie-pulje efter sommer? Vores orangeklædte har alle kort på hånden med remis eller en sejr over Kolding i aften, der som bekendt er en ægte 6-pointskamp.

Først på ugen havde vi igen nerverne uden på tøjet, hvor vi var værter 2. pinsedag, da AB Tårnby kom forbi til bund-ballade. Pinsesolen kiggede sporadisk frem, da 347 tilskuere var mødt op for at støtte vores orangeklædte. Vi så en 1. halvleg domineret af orangeklædt boldbesiddelse og med en genfødt Jesper Mikkelsen efter et trægt behandlings- og genoptræningsforløb af en diskusprolaps – heldigvis uden operation. Han var tilbage i det centrale forsvar og kunne sammen med sine holdkammerater se sig ude af stand til for alvor at blive rigtige farlige. Dog var der optræk til scoring ved henholdsvis Bakary og Munk, der drev bolden ind i feltet, hvor yderligere skarphed kunne være vekslet til scoring.

Vi så dermed to hold uden den fornødne kynisme foran mål, der i 2. halvleg bølgede mere frem og tilbage, uden at nogen af holdene satsede med det helt store i felterne – udover, når der var dødboldsituationer. En sådan situation havde nær givet os 3 points, men desværre endte hovedstødet i lapperne på AB Tårnbys målmand. Kampens betydning mellem to bundhold gjorde sin påvirkning og endte, som de fleste bookmakere ville forudse, 0-0. Vi halede et enkelt point ind på Jammerbugt FC, men ellers forblev bundstriden uændret. Kolding hentede nemlig et point i Næsby, og B1908 tabte med tenniscifre. Vi skal absolut bevare vores større mod til at spille og vores fornuftige balance mellem kæderne, der i store perioder i mandags så godt ud. Hvis vi gør det, venter der også minimum et point mod Kolding.

 

Fredagens modstander

Sammen med vores orangeklædte betrædes Hellegaardsvej i dag af Kolding, som kommer på besøg. Kolding har hentet 2 points på udebane, hvor de resterende 6 points er hentet på hjemmebane mod AB Tårnby og os. Kolding viste en fornuftig boldomgang i den omvendte kamp, da vi var på besøg den 28. marts. Her blev vores kæder for lange, og det udnyttede Kolding. Bevægelige kanter og deres spids fandt hele tiden rum foran 4-backkæden, fordi den stod for lavt, og fordi vores midtbane indimellem stod for højt. Denne balance, synes jeg, holdet har fundet de seneste kampe. En platform, som vi fortsat skal holde hinanden op på, at vi overholder og kæmper for – så kommer målene også. Lad os ikke dvæle for meget ved vigtigheden, men fokusere på spilleglæden, som vi erindrer den fra store perioder i mandags. Så sænkes skuldrene automatisk.

En bemærkelsesværdig sidste uge hos Kolding bød på trænerskift og et farvel til den forhenværende sportschef, der ellers først havde fået ansvaret for de resterende kampe sammen med assistenten. Dette var så ikke tilfældet dagen efter, hvor de begge valgte at træde ud af Kolding IF. En ny træner i Anders Jensen er placeret i sædet, og han har i sin debut givet Kolding et enkelt point mod Næsby. Næsby beretter om et Kolding-hold med mere energi og gejst, som er naturlige følger af et trænerskifte.

Med forventningerne om en velspillet kamp ønskes med- og modspillere, vores sponsorer samt fynske og jyske fans en oplevelsesrig aften på Hellegaardsvej.

FC Svendborgs sportschef, Anders Hjort.