SPORTSCHEFENS OPTAKT: FC Svendborg – Holbæk

1-hjort

Anders Hjort byder velkommen til lørdagens hjemmekamp mod Holbæk, kl. 15.00

Forårssæsonens nedrykningsspil i KanalSport Divisionen har rundet 6 afviklede kampe. Det betyder, at vi inden længe er halvvejs i turneringen.

 

FC Svendborg – Holbæk
7.runde
Lørdag d. 23. april
Kickoff: 15.00
Happy Fan Hour: 14.00
Fynske Bank Arena – Høje Bøge

 

Et sviende nederlag i AB Tårnby betød ikke det store for stillingen. De resterende hold omkring os led nemlig også pointtab. Igen én af de kampe, hvor vi så stærke ud i 1. halvleg, med initiativ og fremdrift. Der manglede blot den velkendte besøgelsestid, der veksler chancer til mål i de gode perioder.

I 2. halvleg var vi en anelse mere passive og noget mindre kreative og foretagsomme. Det udnyttede AB Tårnby, som kendte deres besøgelsestid i lidt over en håndfuld standardsituationer i rap, der i ufatteligt mange divisionskampe viser sig afgørende. Dette udløste desværre en scoring, der tvang os til at lave flere offensive udfald, som til sidst gav bagslag med en AB Tårnby scoring mere til slutresultatet 2-0.

Vi skal tage vores spillemæssigt flotte første halvleg – på en meget ujævn grønsvær i AB Tårnby – med videre til kampen i lørdag, men krydre spillet med de rette skarpe offensive løb i feltet.

I nedrykningssumpen kæmper reelt 9 hold om at undgå den sidste plads ved siden af B1908. Så lad os mod Holbæk få lavet det fornødne hul til bunden, gerne med stor support fra vores sydfynske fans. I næste uge venter der jo netop en langfartstur til Jammerbugt FC, der aldrig er et nemt sted at spille med 4 timers bustur som optakt.

 

Lørdagens modstander

Sammen med vores orangeklædte soldater betrædes grønsværen denne weekend af Holbæk, som kommer på besøg. Holbæk er startet fornuftigt med at indhente 10 points af 18 mulige, hvilket har resulteret i en aktuel 8. plads med 16 points. En teknisk stærk modstander, som kan forvolde os mange problemer, hvis vi ikke er klar på deres spil-insisterende typer og kollektive pres. Holbæk har givet undertegnede det indtryk, at de bestemt ikke ligner et hold, der kommer til at blande sig i de 2 nedrykningspladser. Det har de for mange værktøjer til. Senest mod Dalum så Holbæk en smule uheldige ud ved ikke at gå fra banen med 3 points.

Det er værd at bemærke, at Holbæk-mandskabet denne lørdag tjekker ind til sin tredje udebanekamp på 7 dage. En lang tur til Nordjylland (Jammerbugt FC) og derefter til Fyn i to ombæringer (Dalum i tirsdags). Dette må have en mental og fysisk betydning, hvis vi sørger for at presse tempo og fysik i vejret.

Disse ord varsler om en stor opgave og et betydeligt motivationsgrundlag før dagens kamp.

Med forventningerne om en velspillet kamp ønskes med- og modspillere, vores sponsorer samt fynske og sjællandske fans en oplevelsesrig eftermiddag på Fynske Bank Arena – Høje Bøge.

FC Svendborgs sportschef, Anders Hjort.