SPORTSCHEFENS OPTAKT: FC Svendborg – AB Tårnby

1

Anders Hjort byder velkommen til mandagens hjemmekamp mod AB Tårnby, kl. 15.00

 

FC Svendborg – AB Tårnby
11.runde
Mandag d.16. maj, 2.pinsedag.
Kickoff. 15.00
Happy Fan Hour kl. 14.00
Fynske Bank Arena – Høje Bøge

Forårssæsonens nedrykningsspil i KanalSport Divisionen spidser til.

Sen onsdag aften var vi i Rødovre for at møde Avarta og Benny Galls soldater. Et solbeskinnet stadion med en nydelig, men lidt tung græsplæne, kunne varsle om god fodbold – og det fik vi i store perioder.

I 1. halvleg dominerede Avarta mest, men der var chancer i begge ender, og når vi fik mod til at spille, gav det typisk chancer eller optræk dertil. Vi spillede faktisk langt bedre, da vi kom bagud – det var, ligesom om vi vågnede op og slap håndbremsen. Det faktum varslede om, at der var points at hente i denne match, selv om vi gik til pause bagud 1-0!

Fra 2. halvlegs start kom vores orangeklædte ud med et højere tempo og til tider med sprudlende kombinations- og omstillingsspil, der gav prøver på, hvor godt vi kan spille. Det flotte spil kunne efter dommerens sidste fløjt veksles til 1 point, der med lidt held kunne være blevet til 3, hvis vi havde udnyttet momentum. Momentum, der netop blev mere iøjnefaldende i minutterne, efter Avartas højre back-, måtte lave sin anden forseelse mod en fremstormende Bakary Bojang på venstreflanken – og dermed gå tidligt i bad. Et flot point betød, at vi fik udbygget luften til Kolding, AB Tårnby og B1908, som alle led et nederlag i deres kampe. Særligt Kolding og AB Tårnby ødelagde deres målscore yderligere med store nederlag, der i tabellen kan betyde – ved pointlighed – at være KanalSport Division værd den 18. juni i Holbæk.

 

Dagens modstander

Sammen med vores orangeklædte soldater betrædes grønsværen i dag af AB Tårnby, som kommer på besøg. AB Tårnby har endnu ikke hentet points på udebane, da samtlige 7 points er hentet på hjemmebane. 6 ud af de 7 indtjente points er hentet mod fynske modstandere. Nemlig Næsby og os selv. Vi så nogle helt specifikke styrker og svagheder hos AB Tårnby, da vi var på besøg den 16. april. Hvis vi er omhyggelige omkring disse, kan vi veksle 3 points efter kampen. Er vi passive og angste, vil vores spil forkrampe, så lad os ikke dvæle for meget ved vigtigheden, men fokusere på spilleglæden, som vi erindrer den fra 2. halvleg i Avarta i onsdags.

Jeg tror på, at Johnsson og resten af trænerstaben kan sparke mental ballast ind i hovederne hos den enkelte, der kan give den fornødne tryghed, når vi skulle komme i modvind under kampen i dag. Kan et hold arbejde konstruktivt i sine dårlige perioder og overleve disse ved at blive mentalt i kampen, bliver det logisk nok nemmere at komme tilbage styrket, når de gode perioder indtræder. For det giver selvtillid at blive i kampen i svære perioder. Det viser kollektiv styrke.

Det er værd at bemærke, at AB Tårnby igennem forårssæsonen, når de taber, har tabt næsten dem alle ret stort. Det vidner om et hold, der har det enormt svært i modvind. Lad os have det med i hovederne her til eftermiddag. Vi skal ikke give AB Tårnby deres første udebanepoints her i foråret, selv om de trak det længste strå i den omvendte duel.

Med forventningerne om en velspillet kamp ønskes med- og modspillere, vores sponsorer samt fynske og sjællandske fans en oplevelsesrig eftermiddag på Fynske Bank Arena, Høje Bøge. FC Svendborgs sportschef, Anders Hjort.

 

 

Fredag d.20.maj

2

FC Svendborg – Kolding IF
12.runde
Fredag d.20. maj
Kickoff. 19.00
Happy Fan Hour kl. 14.00
Hellegårdsvej 4 · Bane 1