SPORTSCHEFENS OPTAKT 9.RUNDE: FCS – Jammerbugt

9-optakt-hjort

Anders Hjort byder velkommen til hjemmekampen mod Jammerbugt, lørdag d.6.maj

Påsken husker vi som et solidt vendepunkt, hvor 4 points og 4 scoringer blev sat ind på FC Svendborg-kontoen. Desværre blev der ikke fulgt op på den glædelige pointhøst, for herefter fulgte et par ærgerlige nederlag til henholdsvis HIK og Odder. Nu står vi ansigt til ansigt med en ny pirrende runde, hvor Jammerbugten kommer på besøg.

Tilbagekig

HIK fik vi for alvor sat i gang i forrige uge i og med, de ufortrødent weekenden efter besejrede VSK Aarhus 2-0 og har dermed lige pludselig trukket sig en smule fri af bunden. Det er samtidigt den pressede bunds vilkår, at en smule kontinuitet i pointindsamlingen kan rykke utroligt meget for de implicerede. Det er meget vel det, vi skal fortælle os selv. Mange vil udpege weekendens kamp som skæbnekampen for dette forår, hvorvidt vi herefter kan tilbyde divisionsfodbold på Sydfyn. Med en sejr til Jammerbugten glider de alvorlige 7 points væk fra os lige over stregen, og som nævnt tidligere er HIK for alvor kommet pointmæssigt i gang og ligger side om side med Jammerbugten på den anden side af nedrykningsstregen.

Dog skal vi fastholde vores egen chance og se nøgternt på det. Den hæfter jeg mig ved gennem en første runde af nedrykningsspillet som værende ufatteligt lige. Vi har spillet med, vi har til tider dikteret spil og chancer uden forløsning – og vel sagtens fortjent mere! Vi har dog også adopteret nyttige lærepenge, og den læreproces, som det har været for mange af vores unge spillere, skal vi bringe med os ind i den anden runde – simpelthen eliminere de fejl, der gjorde ondt indledningsvist. Jeg håber og tror på, vi vil bruge den frustration, som det er at spille mange lige kampe og tabe dem – til fortsat at bringe en energi og vilje ind i det, vi gør, så skal der nok tippe flere points over til vores side. Vi kan ikke benægte realiteterne. Vi skal indhente mere end de 5 points, som vi har skrabet til os i første runde, men det er der absolut også grobund for. Det ved vi alle sammen godt. Lad optakten være en påskyndelse til at tage den lærdom og iboende frustration med ind i vores sidste 8 kampe. Der venter mere for det her unge hold!

Jammerbugt FC kommer på besøg

Jammerbugten kommer med 11 indhentede points fra første runde i nedrykningsspillet. Det vidner om, at det er et hold, som kommer med et koncept, der umiddelbart henter de points ind, som skal til for at klare frisag. Omvendt er alt åbent, hvis vi sender dem hjem med et nederlag og dermed kun et point efter dem i tabellen. Det er imidlertid interessant at se, at Jammerbugten faktisk primært har det vanskeligt mod de samme modstandere som os. De har nemlig hentet over halvdelen af deres indtjente points i første runde mod modstandere, vi ikke har i dette forår (Næsby og FC Sydvest).

Med forventningerne om en tæt og nervepirrende kamp ønskes med- og modspillere, vores sponsorer samt fynske og jyske fans en oplevelsesrig eftermiddag på Høje Bøge – Fynske Bank Arena. FC Svendborgs sportschef, Anders Hjort.