SPORTSCHEFENS OPTAKT 12.RUNDE: FCS – Vejgaard

12-optakt-hjort

Anders Hjort byder velkommen til 12.runde og 5 fantastiske finaler

Fem fantastiske finaler! Det er overskriften. Opskriften er også den fortsatte sult og holdindsats, vi har været vidne til. Et positivt rygstød, hvor 4 points over de sidste 2 kampe er tikket ind på FC Svendborg-kontoen. Det skal der selvfølgelig følges op på, når vi lørdag står ansigt til ansigt med en ny pirrende divisionsrunde, hvor bundproppen Vejgaard kommer på besøg.

Tilbagekig

VSK Aarhus fik vi for alvor sat på plads sidste weekend i og med, at vi ufortrødent besejrede dem 3-0 på deres eget tæppe via en fantastisk sult og holdindsats fra vores hvidklædte. Det var mere end revanche, vi fik med hjem. Det var nemlig også et signal om, at vi vil og kan spille med til allersidste runde om, hvem der må ned og vende i Danmarksserien. Det er samtidigt den pressede bunds vilkår, at en smule kontinuitet i pointindsamlingen kan rykke utroligt meget for de implicerede. Vi skal fastholde vores egen chance og se nøgternt på det.

Vejgaard og Fredensborg er altså de to kommende modstandere, der SKAL fabrikere sig i minimum 3-4 points. Herefter følger Holbæk (hjemme), Odder (hjemme) og til slut HIK (ude). 5 fantastiske finaler, som jeg ved, at vores unge soldater ser frem til. Spillemæssigt håber jeg, at vi vil bibeholde vores kompakthed mellem kæderne og ikke lade os blive for overmodige ved at tage for mange sløvende sekunder på bolden efter fine resultater de sidste to weekender. Vi skal fortsat spille afklaret og simpelt med den sædvanlige energi, så skal vores afgørende værktøjer nok udfoldes hen over kampen.

Med en sejr lørdag vil situationen altså være yderst interessant i bundregionen og for projekt overlevelse.

Overblik – nuværende kampform (for 2. omgang af nedrykningsspillet)

Kan vi bruge vores nuværende kampform i denne 2. omgang af nedrykningsspillet til noget? Vi elsker i hvert fald alle at forudsige tingene – kigge ind i krystalkuglen. Kigger vi på pointindhentningen for de seneste 3 kampe i nedrykningsspillet, viser dette imidlertid nedenstående form blandt de 6 hold, som ligner at være aspiranterne sammen med Vejgaard til at tage turen ned i Danmarksserien:

Holbæk 7 points / 0 målscore

Jammerbugten 6 points / +3 målscore

HIK 6 points / +4 målscore

FC Svendborg 4 points / +2 målscore

Fredensborg 3 points / 0 målscore

Odder 0 point / -8 målscore

Vejgaard kommer på besøg

Vejgaard kommer med 3 utroligt tætte kampe fra deres 2. omgang af nedrykningsspillet med henholdsvis 1-1, 1-1 og senest et 1-2 nederlag i Frem. Det vidner om, at det er et hold, som kommer med et solidt udgangspunkt, der kan være svært at lirke op. Men vi viste, hvordan det skulle gøres i den omvendte kamp i Vejgaard, der resulterede i en 2-0 sejr.

Med forventningerne om en tæt og nervepirrende kamp ønskes med- og modspillere, vores sponsorer samt fynske og jyske fans en oplevelsesrig eftermiddag på Hellegaardsvej 4. FC Svendborgs sportschef, Anders Hjort.