FC Svendborg 4 – 0 Varde IF

1

Sæsonens første 3 point på hjemmebane blev hentet i storsejr.

Klokken er 12:45 og tilskuerne til kampen mellem F.C. Svendborg og Varde IF er så småt ved at ankomme. Solen skinner og det er et dejligt sensommer vejr. Popcornmaskinerne er tændte og salget af øl og sodavand er godt i gang, for det er gratis indtil kl. 13:00.

Et kvarter senere da kampen går i gang er 312 tilskuere mødt op, og de får noget at se på allerede efter fem et halvt minut, da Jonas Hvilsom scorer. Det sker efter han har fået bolden i venstre side af banen og med et par driblinger i feltet kommer han fri og skyder bolden i det lange hjørne. 1-0 til F.C. Svendborg. Derefter er det Svendborg der sidder på det meste af spillet. I det 12. minut har Bakary Bojang en stor chance efter han har lavet tunnel på en vardespiller, men det kommer ikke til nogen scoring. Til gengæld slår han sig og må ud et par minutter for behandling, men er på banen igen snart efter.

F.C. Svendborg skaber chancerne

Efter de første 15-20 minutter hvor F.C. Svendborg har haft det meste af spillet kommer Varde mere med, og det resulterer i nogle chancer. Blandt andet kommer en Varde spiller helt fri med Andreas Dyhr, men Dyhr gør sit job og redder bolden. Selvom Varde presser lidt mere, er det stadigvæk Svendborg der skaber de fleste chancer, og i forsvaret lukker Casper Kruse og Jesper Mikkelsen godt ned for Vardes angribere.

Efter 34 minutter er det hele lige ved at koge over, da Kasper Johansen kommer op og skændes med nogen fra Varde efter han kom til at sparke til en vardespiller der lå ned. “Men det var ikke noget alvorligt” fortæller han efterfølgende.

I de sidste minutter af 1. halvleg presser Varde mere på, og de får også sendt et skud mod mål, som heldigvis går i sidenettet. Men bedst som Varde presser mere, formår Anis Cengic at sende en bold af sted til Bojang. På kantet af feltet komme Bojang fri fra Vardes forsvarsspiller med nogle gode driblinger, men han bliver fældet inde i feltet og falder – straffe til Svendborg! Han går selv op og vil skyde. Desværre skyder han svagt i højre side, og Vardes målmand læser bolden og redder den. Dommeren fløjter 1. halvleg af et øjeblik efter.

De gode takter fortsætter

I halvlegen bliver Jonas Thorup taget ud til fordel for Sandro Spasojevic. Svendborg fortsætter det gode spil, og lige i starten af 2. halvleg er Dyhr løbet ud af sit felt for at tage en lang bold fra Varde ned med brystet. Det ser lidt farligt ud, men han får den heldigvis clearet bolden væk, og sikrer dermed at Varde angrebet ikke bliver til noget.

Ligesom i 1. halvleg skal der ikke gå mere end nogle minutter før der sker noget igen. I det 49. minut, scorer Anis Cengic et flot mål, der sidder hårdt og godt øverst i det lange hjørne. Så står det 2-0 til Svendborg. Svendborg fortsætter med at holde fokus ,og efter 55 minutter opstår endnu en chance hvor Anis prøver lykken, men han skyder lige på målmanden.

I det hele taget er det en kamp hvor F.C. Svendborg har mange chancer. Varde har dog ikke meldt sig helt ud af kampen og har nogle muligheder. Det bliver bare ikke til noget. I stedet skaber Svendborg mandskabet mange gode chancer i træk. Først fyrer Sandro et skud af, og lige efter er der noget klumpspil i Vardes felt, men bolden kommer desværre ikke over stregen. Omkring 10 minutter efter, i det 65. minut får Sandro en stor chance. Anis Cengic får fat i en dårlig aflevering fra en Varde forsvarer, og spiller den ind til Sandro der kommer fri alene med målmanden, men målmanden var på plads og tog bolden. Stemningen i 2. halvleg på Høje Bøge er rigtig god, og publikum klapper og hepper på Svendborg. Varde kommer til enkelte chancer, og får i det 70. minut headet på mål, men Dyhr er sikker og griber bolden. Efter 72 minutter scorer Svendborg igen, til 3-0. Bakary Bojang scorer på en ripost med et hårdt skud midt i målet.

Så begynder Svendborg igen at producere mange chancer, og i det 85. minut giver det pote. Dommeren dømmer for hånd på bolden, og der er igen straffe til F.C. Svendborg. Denne gang er det Sandro der vil skyde. Publikum klapper i takt med at han løber mod bolden, og han skyder stensikkert i venstre side af målet og snyder målmanden der hopper til højre. Kampen slutter med en flot 4-0 sejr til F.C. Svendborg i en underholdende og seværdig kamp. Kampens dommer var Martin Rasmussen og han måtte uddele 4 gule kort, to til hvert hold. Hans hjælpere på linjerne var Elvis Boric og Thomas Isen.

Tak for kampen

Tak til alle de fremmødte tilskuere i dag, og tak for en god stemning på Høje Bøge Stadion. Husk at næste hjemmekamp allerede er på tirsdag den 23. september, hvor portene åbnes fra klokken 15.30. Frem til 16.15 er der som i dag gratis øl, vand og popcorn til de første på tribuneafsnittet. Pokalkampen tirsdag starter kl. 16.30.