RESULTAT: Dalum 1 – 1 FC Svendborg

DSC02331

Debut til klasseangriber i sidste testkamp

FC Svendborg gæstede lørdag formiddag Dalum IF i sommerens sidste testkamp inden det for alvor går løs om points på fredag i Kanal Sport Divisionen.

De orange kunne for første gang stille med noget der ligner stærkeste formation – i hvert fald offensivt set. Bakary Bojang og Jonas Hvilsom var igen til disposition for Cheftræner Johnsson – og de de var da også at finde i start 11’eren. I forsvarsgeleddet  manglede dog anfører Casper Kruse og Jesper Mikkelsen. Dermed var det et helt nyt og ungt midterforsvar i form af Mathias Hansen og tilbagevendte Tobias Pedersen.

 

Startformationen så således ud:

Mål: Andreas Dyhr

Forsvar: Casper Johansen, Mathias Hansen, Tobias Pedersen, Theis Andersen

Midtbane: Anders Hjort, Kenneth Andersen, Anders Staldgaard, Jonas Hvilsom, Maad Aziz

Angreb: Bakary Bojang

Indskiftet i løbet af 2. halvleg: Brian Mortensen, Jonas Thorup, Jesper Christiansen (debut),

 

Svendborg startede kampen som lyn og torden og producerede indenfor kampens første 10 min tre kæmpe chancer, som blev misbrugt af hhv. Bakary Bojang og Maad Aziz.

Dalum kom dog bedre med i kampen, og fik da også tilspillet sig et par artige scoringsmuligheder. I slutningen af halvlegen Kenneth Andersen smækkede et frispark på overliggeren. Den afslutning fortjente en bedre scoring og havde været prikken over I’et i en velspillet 1. halvleg.

Det klædte tydeligvis FC Svendborg offensive spil, at både Bakary og Hvilsom er tilbage. De øvrige testkampe har manglet den speed de to forstår at sætte i angrebsspillet. Også Maad Aziz ser ud til at blive en spændende spiller at følge i den forestående sæson. Han kan vise sig at blive en rigtig publikumsdarling, hvis han får udløst sit potentiale. Det bliver næppe hans defensive egenskaber, der vil blive tiljublet – men de offensive takter ser godt ud.

Sent fredag aften lavede FC Svendborg en aftale med endnu en ny spiller, som i går mødte op på anlægget, til kampen mod Dalum. Den nye mand er den rutinerede angriber, Jesper Christiansen, der senest har spillet mere end 150 kampe for Fredericia i 1.division. Som sportschefen udtalte inden kampen “Det her er altså virkelig en spiller fra øverste hylde” – understøttes da også af en lang række mål for sine tidligere klubber. Så det bliver rigtig spændende at se hvordan han kan komme til at tage sig ud, og forhåbentlig sprudle for os i kampene på 2.divisions niveau og være den box-spiller som vi længe har manglet.

I pausen blev Aziz/Bakary erstattet af den nye mand Jesper Christiansen og Brian Mortensen. Der gik ikke længe før den disposition bar frugt. Hvilsom serverer en hård bold til forreste stolpe – hvor Brian Mortensen prikker bolden stensikkert ind til 1-0 til FCS.

Et kvarter senere fik hjemmeholdet udlignet, da den tidl. FCS-spiller Anis Cengic sparkede kuglen i kassen direkte på frispark. 1-1 blev kampens resultat. Dejligt at slutte rækken af testkampe af med “point”. Spillet i 1. halvleg så virkelig positivt ud. Der blev produceret pænt med store tilbud – som dog blev misset. Den sidste skarphed i afslutninger kan angrebstræner Mark Kammersgaard med garanti få rettet op på i den kommende uge.