Pokalkamp: FC Svendborg 0 – 3 Silkeborg IF

1

Overmagten i pokalen blev atter Silkeborg

Der er ingen undskyldninger for at FC Svendborg tabte aftenens pokalkamp med 0-3 til Silkeborg. Silkeborg knokler for en tilbagevenden til Superligaen, med en trup af flere professionelle spillere, der dagligt presser hinanden til træning og vanligt spiller mod hold fra højere rækker end 2.division.

Dagens kampsponsor var Fynske Bank

Allerede i kampens start bragte gæsterne sig foran og øgede efter en halv times spil til 0-2. Alligevel kæmpede de orange på banen det bedste de havde lært uden at give op. Det er en smuk dyd ikke at give op, det ligger man mærke til som tilskuer. Det er jo ikke svært at se om modstanderen er bedre, eller om det er vores egne der er dovne. Sådan forholder det sig trods alt bestemt ikke. Selv efter den grimme nedtur i Frem roste de os som modstandere, for fortsat at spille fornuftigt fodbold og holde fast i vores spil, alle 90 minutter, selvom det ikke gik som vi ønskede.

Den lille gruppe drenge fra U12, der normalt er bolddrenge, havde taget plads på tribunen i dagens anledning. De gav helelr ikke op. Vennerne havde aftalt at heppe på Svendborg under hele kampen. De vidste de ville være i modvind og undertal. Alligevel stod de klar på tribunen allerede 16.15 med flag og råb under opvarmningen – og heppede under hele kampen. Faktisk fik de i løbet af kampen en flok voksne venner, der godt kunne lide drengenes fremtoning.

De voksne aftalte indbyrdes, under kampens hede, at det måtte være nu de skulle stå sammen for at danne en mere højlydt fanfraktion. En fast gruppe der alle har sæsonkort og halstørklæder og kommer på stadion for at leve sig med i kampen og give sit besyv til slagets gang på banen, frem for bare at sidde og kigge på. En af de glade gutter er netop flyttet til byen fra København, og synes det var vildt at han kunne købe et sæsonkort til kun 150 kroner og en kande øl før kampen til kun 60 kroner. Han synes dog også det var synd for drengene at de skulle spille på banen, nærmest uden opbakning.

Man kan uden tvivl sige at Silkeborg sad på kampen og kunne uden tøven tage den lidt mere med ro i 2.halveg. Derfor gav de måske også Svendborg lidt mere plads at spille på, men det tog de orange også imod. Flere flotte opspil, pres og chancer blev skabt, men som Anders Staldgaard sagde efter kampen, så var Silkeborg bare en sand overmagt.

Hvis vi kigger i statistikkerne, så har Staldgaard også ret. I dag d. 1. september tabte vi 0-3 til Silkeborg i pokalturneringen. Den 5. september 2007 mødte vi også Silkeborg i pokalturneringen, hvor vi tabte 0-2. Samme resultat led vi da vi også mødte Silkeborg d. 4. september 2012. Så næste gang vi trækker Silkeborg IF i 2.runde af pokalturneringen, først i september, så skal vi ikke kigge på statistikken før efter kampen – og håbe at den har ændret sig. Her fra kan vi kun sige tak til Silkeborg for kampen i dag, og for denne gang, og ønske dem held og lykke i den videre færd på vej mod Europa og DBU Pokalen.

Nu har truppen 3 hverdage til at komme sig oven på dagens strabadser, med erindringen om gode positive takter fra anden halveg, hvor vi endda havde helt uprøvede reserver på banen.

 

Vores næste kamp

film-fcs-dalum

5.runde i KanalSport Divisionen:
Dalum – FC Svendborg

Kampsponsor er SEF

Lørdag d.05. september
Kickoff: 14.00
Sted: Dalum Stadion