Næstved 2-1 FC Svendborg: Kanonmål af Johansen til 1-1 var ikke nok.

30

10 gule kort uddelt i kamp om toppen af tabellen.

FC Svendborg fik søndag eftermiddag brudt den flotte udebanestatistik, der indtil da ikke havde budt på nederlag på fremmed græs. Det skete dog i den svære udebanekamp på Næstved Stadion – imod et Næstved hold, der inden sæsonen var en af forhåndsfavoritterne til oprykning fra 2. division vest.

FC Svendborg stillede med samme startformation som i de 2 seneste kampe: Andreas Dyhr – Casper Kruse – Jesper Mikkelsen – Christian Bannis – Kasper Johansen – Kenneth Andersen – Anders Staldgaard – Jonas Hvilsom – Anis Cengic – Bakary Bojang – Sandro Spasojevic.

Bænk: Jeppe Marquardsen – Martin Munk – Jonas Hansen – Christioffer Hermannsen –Anders Damsgaard – Anders Hjort

Kampen på det velbesøgte Næstved Stadion (991 tilskuere) indledtes præcis som man kunne forvente det – med et hjemmehold i fyr og flamme fra kampens start – og indenfor få minutter brændte det da også gevaldigt på i det sydfynske målfelt, men situationen blev afværget. Efter 10 minutter kom der ro på løjerne og FC Svendborg holdet spillede sig stille og rolig ind i kampen, der blev en helt ligeværdig affære.

Med en sejr ville Næstved bide sig fast i 4 pladsen – og med en sejr til Svendborg ville vi overhale de grønne fra Næstved, så det var en ordinær herrefight om point vi var vidner til. Uden at kampen på nogen måde var grimt spillet uddelte banedommeren hele 10 gule kort.

FC Svendborg især anført af en ihærdig Jonas Hvilsom fik da også tilspillet sig en del færdige situationer, som sagtens kunne have bragt de orange på måltavlen – men skarpheden på den sidste tredjedel af banen manglede ved flere lejligheder.

1. halvlegs eneste scoring tilfaldt de grønne næstvedspillere efter lynhurtigt omstillingsspil i det 30. minut, hvor de var 4 imod 2 og til sidst kunne de decideret udspille vort forsvar og trille bolden stensikkert i det tomme mål til 1-0. Der var tilløb til flere lignende situationer, men forsvarskæden anført af lynhurtige Christian Bannis og de 3 øvrige i det bageste geled fik dygtigt afværget.
Generelt ser vores forsvarskæde harmonisk ud og godt sammenhængende, men de kommer tit på overarbejde, når der sker et hurtigt boldtab i offensiven.

Anis Cengic måtte forlade banen kort efter målet – han blev erstattet af Jonas Hansen. Kort før pausen vred Sandro Spasojevic om på sin plagede ankel og måtte humpe til pause. Efter blot 3 min. spil i 2. halvleg måtte han konstatere at han ikke skulle fortsætte – og Christoffer Hermannsen kom på banen.

FC Svendborg lod sig ikke gå på af at være bagud på måltavlen – og de fortsatte med at søge målchancerne og efter 13 min. i 2. halvleg fyrede energiske Kasper Johansen kanonen af lidt uden for straffesparksfeltet og bolden strøg flot ind i det ene målhjørne til 1-1. Kampen var dermed på ingen måder afgjort.

Det på hjemmebane godt vante hjemmepublikum var bestemt ikke tilfredse med kampens gang og med at FC Svendborg i perioder var spilstyrende – men de fik hvad de kom efter – da grønblusede Søren Jensen i det 81. min. satte panden på hjørnespark til 2-1.

De orange forsøgte – ligesom i den svære Thisted kamp – endnu en gang at få balance i målregnskabet, men det kneb med at skabe chancer i kampens sidste minutter og derfor endte det hele med et lidt bittert 2-1 nederlag – i en kamp, der sagtens kunne have været endt uafgjort. Det var derfor en flok sammenbidte og ærgerlige FC Svendborg spillere, der steg på bussen og måtte drage tomhændede hjem til det fynske.