Mission overlevelse

1-1

Det står skidt til med økonomien i FC Svendborg. Det kan ingen vist være i tvivl om.

Men vi tror på, der er en fremtid for fodbold på divisionsniveau i Svendborg og på Sydfyn, og det er årsagen til, at vi er en gruppe på fem mand, der nu har stillet os til rådighed for bestyrelsen i FC Svendborg.

Vi vil have overblik over økonomien. Og er der, når det er på plads, grundlag for at arbejde videre med projektet, så vil vi meget gerne være med til at tegne klubben ikke bare i en kort fase men på den lange bane. Vores mål er at få skabt et sundt grundlag ikke bare for elitefodbold på Sydfyn i FC Svendborg – men for hele moderklubben SfB.

For der er ingen tvivl om, at det er arbejdet med elitefodbold på den lange bane, der ligger vores hjerter nær. Vi vil FC Svendborg, og vi vil SfB, og vi har alle fem klubben tæt på vores fodboldhjerter.

Men det er ikke nogen nem opgave at begynde på en frisk. Det kræver dedikerede folk, og dedikationen er et nøgleord, for det arbejde, der ligger foran os. Vi er en gruppe folk, der har viljen til at tage opgaven op. Folk der virkelig vil være med til at bygge FC Svendborg op igen. Folk der vil være med til at bringe fodbolden tilbage i sydfynboernes bevidsthed igen.

Det er ikke noget fem mand kan løfte alene. Der skal flere til. Derfor står vi på skuldrene af en gruppe af SfB’ere og sydfynske erhvervsfolk, der har sagt ja til at være med i arbejdet om at genrejse fodbolden på Sydfyn. Ligesom det også er vigtigt, at vi i processen søger dialog og input fra de mange andre dygtige klubber, der findes i fodboldlandskabet på Sydfyn.

Dedikation er et nøgleord. Det samme er historien. Vi starter godt nok på en frisk med at skrive et nyt kapitel i klubben, men det kan vi ikke gøre uden at have respekt for historien.

FC Svendborg udspringer af SfB. En stolt sydfynsk klub med mere end 115 års historie. Det er en ballast vi ikke vil smide over bord. Det skal være en tydelig del af vores dna, når vi arbejder med at bringe FC Svendborg tilbage i sydfynboernes bevidsthed.

På samme måde kan vi heller ikke løbe fra vores geografi. Vi er et sydfynsk mandskab og vi skal være et sydfynsk mandskab. Det er i FC Svendborg, at vi skal skabe et miljø, så klubben bliver den naturlige vej for de lokale talenter. Talenter der tager næste skridt på FC Svendborgs U-hold og som i sidste ende styrker FC Svendborgs bedste mandskab på højeste niveau.

Sportsligt har vi selvfølgelig ambitioner. Masser af ambitioner. Men det vigtige er i første omgang at få bygget et bæredygtigt projekt op, der er langtidsholdbart. Vi kigger på den lange bane. Vi er villige til at arbejde på den lange bane. Og der er ingen tvivl om, at der ikke skal arbejdes med de hurtige løsninger. Det handler om det lange seje træk, og vi ved det. Derfor har vi også smøget ærmerne op, for vi ved, der skal arbejdes hårdt og målrettet, og det er vi mere end villige til.

Det bliver med andre ord en lang rejse. Men det bliver også en sjov rejse. For der er alle muligheder for at gøre det til noget helt specielt, når vi starter på en frisk med et FC Svendborg, der har brug for nye vitaminer.

Dem er vi parat til at levere. Vi er parat til at skrive et helt nyt kapitel.

Et nyt kapitel med respekt for historien.

 

Morten Frederiksen – Er tidligere divisionsspiller i SfB og er stadig aktiv i klubben på Casanova-holdet. Er CEO hos Bukkehave.

Stig Henriksen – Er far til en spiller på U17-divisionsholdet. Blandt meget andet tidligere marketingchef i Rynkeby, Marketing Direktør i Kompan og nu CEO i egen virksomhed eyeLearn, der laver udviklende læringsmiljøer til skoler og daginstitutioner.

Ole Feder Madsen – Er tidligere aktiv i SfB. Selvstændig erhvervsdrivende med afsætning og ledelse som kerneområder.

Finn Høfner – Har tidligere været medlem af bestyrelsen for eliteafdelingen i klubben – dengang hed den SfB Proff. Er også tidligere sponsor i SfB, da han havde McDonalds i Svendborg. Arbejder lige nu som bestyrelsesmedlem og investor, samt konsulentopgaver indenfor ledelse.

Lars Bohnzen Hansen – Stadig aktiv i SfB på Casanova-holdet. Har spillet i klubben siden drengeårene. Er medejer/direktør i den lokale IT-virksomhed Uptime