Marienlyst 1 – 1 FC Svendborg

Marienlyst-thumb

Stor holdindsats og mål af Bakary igen igen – og næsten endnu en gang, til aller aller sidst

Som Jesper Mikkelsen forudsagde, så ville det eneste våben mod topholdet Marienlyst være en stålsat holdindsats.

På fodboldanlægget ved Marienlystcentret ligger en kunststofbane. Her skulle dagens divisionskamp spilles.

På den ene side af banen var der en blå snor som ikke måtte overtrædes, en bod med øl og vand, samt en stor grill med varme kul, pølser og brød. På denne side af banen stod også dagens 547 tilskuere.

Fra kampens start så man at Marienlyst var et hurtigt, stærkt og et farligt hold, på den glatte kunststofbane. Med bevidstheden om at Marienlyst endnu ikke har tabt hjemme denne sæson, og kun har spillet tre uafgjorte kampe før denne, så var det atter meget nervepirrende at være tilskuer. For selvfølgelig kunne FC Svendborg ikke bare beholde bolden de første 45 minutter og spille kispus med topholdet. Det ville på ingen måde kunne lade sig gøre. Og første halvegs enlige mål tilfaldt også Marienlyst. 1-0 til hjemmeholdet efter 36 minutter.

Men Svendborg-drengene kunne de ikke helt sætte af og marienlystføringen holdt også kun til det 52.minut. Her nettede Bakary Bojang for 4.gang i forårets 4 kampe. Dette skete efter et opspil i venstre side, hvor imens Bakary havde sig fået listet fri midt i feltet. Da han modtog bolden foretog han en berøring der helt igennem så så ufarlig ud, at hverken forsvaret eller målmanden fik gjort noget ved den. Derfor rullede bolden roligt i mål ved højre stolpe, til stor overraskelse for både hjemmeholdet og tilskuerne. Så endnu en dans fra Bakary blev danset på sidelinjen, til stor stor jubel på FC Svendborgs bænk og blandt de medrejsende fans i orange.

Som det var bekendt før kampstart, så var Anders Staldgaard og Jesper Mikkelsen ikke disponible til dagens opgør. I stedet for Stalle spillede, med nummer 7, den unge Jeppe Maquardsen, der under Julian Johnsson allerede flere gange har været i spil og brug rigtig godt på midtbanen. Igen i dag viste han stor fight, overblik og godt fodboldspil i rigtig mange situationer. Det samme gjaldt Rasmus Friis, med nummer 2, der også har været anvendt godt af Julian Johnsson, i forsvaret.

Gennem anden halveg blev der skiftet ud blandt flere af holets faste. Derfor kom nogle af truppens nye mænd på banen, hvilket selvfølgelig gav nerverne endnu et nøk hos de medrejsende fans. Heldigvis viste det sig efter kampens 90 minutter, at ingen af de nye spillere hverken kom på banen og sænkede niveauet eller standarden spillet. Til gengæld afværgede de sammen med holdet som helhed Marienlysts opspil, med Andreas Dyhr som en sikker sidste skanse.

Ud over at arbejde hårdt forsvarsmæssigt var både forsvar, midtbane og angreb fortsat opsatte på også at give den gas på Marienlysts banehalvdel, når chancerne var der. Det var de flere gange, trods alt. Og den største chance i kampen, ikke mindst, da Bakary Bojang endnu engang blev spillet fri, med en bold hen over hovedet midt i banen, i fuld fart. Det var en friløber. Det var sidste sekund. Det 94.minut. Bakary alene med Marienlyst-målmanden. Bakary bankede på bolden. Målmanden lappede ud efter den med både arme og ben, og fik den mesterligt fistet uden om mål – og dommeren fløjtede af, på kunststofbanen.

Så denne skæbnesvangre kamå, mod topholdet endte fremragende, 1-1, på nippet til at blive 2-1 til Svendborg i sidste sekund.

Et par minutter efter kampen var hjælpetræner Anders Hjort stadig ikke helt landet på jorden, efter den nervepirrende og helt oppe i skyerne afslutning. ‘Det er der vist ingen af os på bænken der er endnu’, sagde han.