Lørdag går turen til Sydvest

1

Fodboldstatistikken er med Svendborg før weekendens udekamp mod FC Sydvest, 197 km herfra.

I denne sæson har FC Svendborg heldigvis været dygtige på udebane, hvor vi har hentet 4 ud af 6 mulige point. Det første point stjal vi 325 km her fra, i første runde, mod Jammerbugt, der lige nu er nummer 1 i rækken. De næste 3 point fik vi ved at overkøre Middelfart fuldstændig, i 4.runde, på deres egen hjemmebane. Nu er det 6.runde der tæller, vi spiller om 3 point og turen går til Tønder, ved den Tyske grænse.

Før lørdagens kamp på Holmevej 3C i Tønder ligger både FC Sydvest og FC Svendborg lige, med 4 point på bundlinjen. Som Christoffer Hermansen spåede sidst bliver vinderen højest sandsynlig det hold der ’vil det mest’ på dagen. Her sætter vi vores lid til at holdet formår at varme op på busturen og komme i den rette stemning, for at gå på banen og vise Sydvest at sidste sæsons nederlag i Tønder var et enkeltstående tilfælde.

I modsætning til kampen der sidste sæson blev tabt 3-2 i Tønder, har vi nemlig haft et godt tag på Sydvest siden de kom ind i rækken. Vores tre andre opgør har vi nemlig vundet. Senest var det 2-1 sejren hjemme på Høje Bøge i 27.rund af sidste sæson, hvor vi sendte sønderjyderne længere mod bunden, mens vi selv hoppede mod midten. De to orange scoringer blev begge sat ind af Jonas Hvilsom.

FC Sydvest sikrede sig på lykkeligvis overlevelsen i 2.division vest, til denne sæson, ved at slå FC Skanderborg 4-2 på eget græs, i en regulær ’knald eller fald’ kamp i sidste spillerunde. Skanderborg led skæbnen og spiller derfor i dag Danmarksserie, mens Sydvest med kun et enkelt point landede på den rigtige side af stregen, med hjælp fra Aarhus Fremad, der måtte følge FC Skanderborg ned i Danmarksserien, da Fremad heller ikke fik lavet 3 point i sidste runde.

I sæsonen 2012/2013 trak de orange som sagt alle 6 point ud af Sydvest med en udebane sejr på 3-5, hvor blandt andet vores nuværende spillere Anders Staldgaard, Jesper Mikkelsen og Jonas Hvilsom nettede og Hvilsom lavede hele to mål. Hjemme på Høje Bøge knaldede Jonas Hvilsom også 2 kasser ind mod Sydvest i 2012/2013, så de måtte køre hjem til grænsen med et 2-1 nederlag på bagagebæreren.

Dermed er fodboldsatistikken heldigvis på vores side før lørdagens kamp. Af de seneste 4 opgør har vi vundet de tre over Sydvest. Vi har endnu ikke tabt på udebane denne sæson, og vi har stadig Hvilsom i truppen, som har lavet 6 af vores 11 mål mod sønderjyderne i de 4 indbyrdes kampe.