Sydfynsk Vestafrikansk fodboldsamarbejde

1

FC Svendborg indgår historisk samarbejde med Real Banjul

Efter mange måneders forhandlinger er det nu en realitet, at FC Svendborg indgår et tæt samarbejde med det afrikanske ligahold Real Banjul, der til daglig huserer i den bedste gambianske liga, hvor de pt. indtager en 3. plads.

Kontakten til det afrikanske hold er kommet gennem FC Svendborg-spiller Bakary Bojang, der har rødder i netop Gambia. Real Banjul er Bakarys barndomsklub, hvor han spillede indtil 11 års alderen.

Det gensidigt forpligtende samarbejde ser Bakary Bojang som en kæmpe styrkelse af FC Svendborg:

– Rigtig mange af mine gamle holdkammerater fra Banjul spiller stadig i klubben – og et par af dem er næsten lige så gode som mig.

Planen med det tætte samarbejde er ikke kun at udveksle spillere men også at lære af hinanden.

F.eks. opnår FC Svendborg notorisk dårlig resultater, når termometeret når over 22 grader. Her kan vi lære af Banjul. Omvendt har vi også masser af færdigheder vi kan lære dem. Bl.a. er det alment kendt, at afrikanske spillere er dårlige til at afslutte angrebene. Deres sparketeknik er simpelthen ikke trænet nok.

Her tænker vi, at en spiller som Kenneth Andersen kan lære dem, hvordan man efter europæiske standarder sparker til bolden.

Netop Kenneth Andersen har allerede tilkendegivet, at han er villig til at assistere vores nye afrikanske venner i sparketeknikkens ædle kunst – og han rejser i løbet af sommeren til det vestlige Afrika for at virke som en slags sparke-konsulent for Real Banjul.

Opholdet forventes at vare 3-4 måneder. Dermed vil han ikke kunne nå tilbage til efterårets første kampe.

– Bare jeg når hjem til jul – så er det fint. I min familie har vi tradition for en julebagedag d. 1/12 – den dag misser jeg helst ikke, udtaler FC Svendborg spilleren med nummer 10 på ryggen.

En del af aftalen indeholder som nævnt også en fremtidig udveksling af spillere.

Mange af de gambianske spillere har ytret ønske om at kickstarte en europæisk karriere med Danmark som springbræt. Til det udtaler bestyrelsesformand Adam Ringsby-Brandt

– Jeg håber, at FC Svendborg i løbet af det næste års tid kan hente 6-8 gambianske spillere. Det kunne være fantastisk, hvis vi på et tidspunkt kan stille med en ren gambiansk offensiv-linie – fra midtbane og fremad, selvom vores stadionspeaker sikkert vil få sit hyr med at udtale alle navnene.

– Der er mange prominente fodboldnavne med gambianske rødder, nævner formanden. Her på danske kanter kender vi nok bedst Ousman Jallow og Paul Jatta (BIF) og Demba Nyren (EFB). Jeg er sikker på, at vi vil kunne finde lignende gode navne på Fynske Bank Arena – Høje Bøge indenfor overskuelig fremtid.

Det skal blive spændende at se, hvordan samarbejdet vil udvikle sig. Læs meget mere om sagen her på siden i de kommende måneder.

 

Næste kamp i morgen

4-runde-web

FC Svendborg – Odder
5.runde
Lørdag d. 2. april
Kickoff: 15.00
Happy Fan Hour: 14.00
Fynske Bank Arena – Høje Bøge