FC Svendborg 3 – 1 Jammerbugt FC

1

Weekendens fantastiske sejr i lyd, billeder og ord

Selvom det regnede fra morgenstunden mødte godt 250 tilskuere mødt op til søndagens vigtigste kamp i 2.division vest.

 

 

Kampen som de 250 tilskuere fik at se var en hektisk affære. Fire mål, to brændte straffespark, næsten 2 håndfulde gule kort og så var Jammerbugt FC allerede foran 0-1 efter kun 4 minutters spil.

Uden at sige noget forkert, så har FC Svendborg været bagud alt for ofte denne sæson, på hjemmebane, når de sidste tilskuere kommer dryssende 10 minutter efter kampstart.

I søndags så det efter 4 minutter også allerede langt mere sort ud end orange, da Jammerbugt klaskede den våde klud i ansigtet på os alle, og bolden ind bag Dyhr til 0-1. Heldigvis kæmpede FC Svendborg på banen, så meget som ben og bukser kunne bære. Holdets fokus lå på at vendt nederlag til sejr. Opskriften var hårdt arbejde, sammenhold, godt fodboldspil og en smugle held.

Efter et energisk forarbejde af Jonas Hvilsom og sammenspil med ‘Joey’ endte bolden ved Bakary på kanten af feltet, som køligt lagde bolden af til en fremstormende Christian Bannis. Fra hans fod blev bolden tordnet i mål, som det ikke er set længe. 1-1.

Ved resultatet 1-1 var Jammerbugt stadig farlige, så selvom vi fik tilkendt et straffespark efter godt 35 minutters spil, så holdt resultatet 1-1 ind til midten af i 2.halveg. For Jammerbugts målmand parerede Kenneth Andersens straffespark ud på stolpen og væk fra mål. Dette hjalp ikke på nerverne og selvom Dyhr atter stod en god kamp i målet, så var der blandt andet skudforsøg så yderligt, fra Jammerbugtens angreb, at stolpen måtte redde for os.

Der stod meget på spil. Alle spillere på begge hold var tændte og dommerens kort sad meget løse. Flere kort i kampen blev delt ud på grund af brok og skæld ud mod dommeren.

I store dele af kampen flød de orange angreb flot og mange store chancer blev produceret efter glimrende opspil. Holdet flyttede sig godt for hinanden og bakkede hinanden op i forsvaret. På visse tidspunkter var det ikke let for Jammerbugt FC overhovedet, at komme op i vores ende med bolden. Samtidigt var det også svært for dem at få den fra de frembrusende svendborgspillere, der pludselig var her der og alle vegne. Spillet flød som i Koldingkampen, som vi vandt 5-1 på udebane, lige før vores seneste tre 1-1-kampe.

Igen førte Christoffer Hermansen bolden frem i venstreside, for at komme til indlæg, og det lykkedes. Dommeren så korrekt at Hermansens indlæg blev afværget med hånden, af en forsvarsspiller. Straffe.

Efter Kenneth Andersens brændte straffespark i 1.halveg gik Jesper ‘Gary’ Rasmussen denne gang til pletten. På selve straffesparket ramte han også målmanden, der denne gang fistede bolden op på overlæggeren. Herfra dumpede den heldigvis ned for den snarrådige Gary, der resolut sendt kuglen direkte op i nettaget, helt ude ved den ene stolpe, så både overligger og opstanderen sang. Publikum var målløse, men kastede armene af forløsning. 2-1.

Dette var Garys 3 mål i vores 5 kampe, efter hans tilbagevenden til holdet, efter et par års fravær fra elitefodbold, på grund af en skade.

Efter vinter pausen er Bakary Bojang med forårets komme også for alvor vendt tilbage. Ud over at tappe mange kræfter fra modstanderne med sine hurtige løb med bolden, så lagde han søndag også både op til vores første mål, ved Christian Bannis, og sidst lukkede selv kampen med sin scoring til 3-1. Dette var hans 8. scoring i sæsonen – og hans femte mål i forårets netop 5. kampe.

Tak for indsatsen til hele holdet og alle omkring banen. Indskiftere, trænere, frivillige og publikum.

Vi glæder os til næste kamp som spilles i Skovbakken på søndag d.2.maj kl.13.00