FC Svendborg 1-0 Kjellerup: FCS videre i pokalen

1

Med kun een hviledag trak Svendborg alligevel det længste strå efter 120 minutter mod Kjellerup. Det er også dem vi møder i næste hjemmekamp.

F.C. Svendborg var med en sejr over Tarup Paarup i den første runde af DBU Pokalen videre til anden runde, hvor de skulle møde Kjellerup IF. Før kampen har F.C. Svendborg og Kjellerup IF mødt hinanden 4 gange siden 2011, hvoraf Svendborg har vundet to, spillet en uafgjort og tabt en.

Før kampen kunne man fra 15:30 til 16:15 få gratis popcorn, sodavand og øl og det benyttede en del sig af. Solen skinnede ligesom i søndags over Høje Bøge, men det var alligevel en frisk eftermiddag. Der var før kampen stillet sorte og orange flag op ved banderne ved tribunen, og en gruppe festligt stemte F.C. Svendborgfans delte også mindre flag ud til tilskuere der gik forbi.

Kampen startede ud med lidt småspil på midten, og ikke mange minutter efter får Bakary Bojang en god chance for at score, men bolden ryger kun lige over mål. Ellers er begge hold godt med. Efter 11 minutter har Svendborg dog tre hjørnespark i træk, men Kjellerups forsvar er på plads og header to af dem væk. Det tredje får Jesper Mikkelsen hovedet på, men hovedstødet går forbi mål.

Selvom Svendborg ligesom i søndags mod Varde IF skaber en del chancer, er det dog en meget lige kamp og efter omkring 20 minutter foregår det meste af spillet på midten. Efter 27 minutter spiller Jonas Hansen, Sandro Spasojevic og Bakary Bojang godt sammen omkring Kjellerups felt, men selvom det ser godt ud får Kjellerups forsvar lukket fint af. De tre har ellers spillet godt sammen i den første del af kampen.

Mandskaberne er meget jævnbyrdige, men det er alligevel F.C. Svendborg der har et lille overtal af muligheder, og i det 39. minut er Anders Staldgaard i nærkamp med en Kjellerup spiller i Kjellerups felt. Han falder og publikum råber på straffe, men dommeren dømmer ikke noget. I det sidste minut af 1. halvleg spiller Anders Staldgaard bolden ind i Kjellerups felt og der bliver af flere omgange skudt på mål, men Kjellerups keeper lukker ikke mål ind.

I 2. halvleg starter Kjellerup med at lægge pres på F.C. Svendborg, men Svendborgs forsvar står godt og presset går lidt væk igen omkring fem minutter. I det 53. minut bliver bolden spillet ind til Bakary, der løber bagerst i Kjellerups felt. Han giver sig fuldt ud og kaster sig efter bolden, men han får ikke ramt den helt og bolden går forbi målet.

Efter 62 minutter foretager F.C. Svendborg deres første udskiftning. Bakary Bojang går ud, og Anis Cengic kommer ind. Det skulle vise sig at Anis Cengic blev betydningsfuld senere i kampen.

Fem minutter efter udskiftningen bliver bolden spillet ind til Sandro i feltet. Han tager den flot ned med brystet og skyder bolden afsted, men Kjellerups målmand er igen rigtig placeret og får fat i bolden. Kjellerups målmand har gennem hele kampen stået godt.

Efter 76 minutter kommer Andreas Dyhr en smule under pres da han er ude af sit felt for at nå en lang bold fra Kjellerup, som han skyder ud i bøgeskoven, der omgiver stadion. Samlet er det i anden halvleg F.C. Svendborg der har været farligst, også i de sidste minutter. Da der er spillet 92 minutter af kampen fløjter dommeren af. Kampen skal afgøres i forlænget spilletid.

1. halvleg af den forlængede spilletid starter, og et minut senere får Anis Cengic fat i bolden inde i Kjellerups felt efter en misforståelse mellem backen og målmanden. Han er helt alene med målmanden. Sandro Spasojevic har i mellemtiden været lige så vågen som Anis Cengic, og han kommer løbende op til Anis, der spiller ham og han skyder den iskoldt forbi keeperen med en inderside, og ind i målet! 1-0 til Svendborg !! Spillerne og tilskuere jubler.

Efter målet prøver Kjellerup at presse mere på, men F.C. Svendborg står solidt i forsvaret, og midtbanespillerne er gode til at komme ned og hjælpe. 7 minutter inde i tillægstiden bliver Kjellerups nummer 6 skadet og Anders Staldgaard hjælper ham ud til tilskuernes klappen.

Spillet foregår mere på midtbane lige før halvlegen, og kampen er meget lige. Lige før dommeren fløjter til halvleg er det dog lige ved at gå galt for Svendborg. Kjellerup har bolden helt inde i ved Svendborgs lille målefelt, men heldigvis kommer Jesper Mikkelsen i en glidende tackling og får faren blæst af.

I anden halvleg af den forlængede spilletid begynder Svendborg at se trætte ud, mens Kjellerup fortsat presser på. Svendborg kæmper dog for at holde målet rent, og de bakkes godt op af fans på tribunen. Der var en god stemning derovre, siger Anders Staldgaard efter kampen og nikker over mod den del af tribunen hvor en del F.C. Svendborg fans havde stået og sunget.

Kjellerup bliver mere og mere farlige, og efter 20 minutter af den forlængede spilletid banker nummer syv fra Kjellerup til bolden med en halvflugter lige uden for feltet og rammer overliggeren. Kjellerup satser alt, allerede fra det 24. minut, hvor Kjellerups keeper er med helt fremme på hjørnespark. Nu kan man se at Svendborg kun har haft én hviledag, for de er trætte. Alligevel bliver de ved med at kæmpe, og holder Kjellerup stangen. I det 30. minut har Kjellerup et sidste desperat forsøg, hvor bolden bliver lagt indover til en fremstormende spiller, der lige præcis ikke rammer bolden. Dommeren fløjter herefter af.
F.C. Svendborg har nu fået deres tredje sejr i træk !

Næste hjemmebanekamp er søndag d.5. oktober hvor Kjellerup atter kommer på besøg. Næste gang bliver det en kamp om 3 divisionspoint. Portene åbner klokken 12.00, hvor tilskuere og fans er velkommen til at finde sin plads og gøre sig klar til kampen, mens spillerne varmer om.

Kampen d.5. oktober har kickoff 13:00.