En formand takker af

IMG_1060

Efter 20 år i spidsen for S.f.B takkede Michael Jensen af i 2017

Efter mange år med fodbold som en daglig beskæftigelse, på Hellegårdsvej, måtte Michael Jensen i aftes stå frem og aflægge årets beretning, og herunder både gennem gå de glade, positive meldinger fra de forskellige afdelinger i klubben… men selvfølgelig også de forfærdelige tal og det rædselsfulde scenarie, der gennem denne sæson er blevet kuglegravet og tildels rullet ud i diverse lokale og regionale medier.

Der var ikke meget andet at sige til beretningen, end at det samlede billede i sidste ende godt kan se noget dyster ud. Netop på grund af de mange negative pengeforhold, der knytter sig til driften af netop FC Svendborg, den seneste lange periode.

Hvordan man holder ud, som formand i mange år – det ville Michael Jensen gerne fortælle. Dette var et råd han selv havde fået efter et par sæsoner i klubben. Rådet gik på, når man gennem en periode har været i tvivl om hvorfor man møder frivilligt op, hvorfor man bruger sin tid i den lokale klub? Så skulle man gå udenfor og trække vejret – og overvære et af de mindste ungdomsholds træningspas. Hvis man efter at have overværet et par ungdomstræninger stadig ikke kunne finde sin motivation for at fortsætte med sin tjans i klubben, så var det efterhånden ok at takke af.

Som optakt til dette råd, havde Michael Jensen, med en klump i halsen fortalt at den seneste tid havde haft enormt store bekostninger for ham, og at han ikke ønskede at stille op til valget i bestyrelsen, igen.

Michael Jensens andet råd, til en kommende ledelse, lød således. Når i kommer i gang med det store arbejde, så husk at rette blikket ud af forruden. Hvis i sidder og stirrer ind i bakspejlet, så kører i galt. Dette var også et råd han var blevet givet, i sine første år som formand i klubben.

Selvom den seneste tid har været en lang tur ned i kulkælderen, blev der dog samlet op på Michael Jensens 20 årige frivillige arbejde og formandspost, på behørig vis, med en positiv og taknemlig tale, fra bestyrelsen og aftenens største klapsalve. Salens mange fremmødte viste sin respekt for den afgående formand, med stående ovationer.

Fra den seneste tids arbejdsgruppe, der dette forår har arbejdet indgående med de økonomiske situationer, var der til Michael Jensen inden generalforsamlingen, blevet indgivet en tilkendegivelse om, at der fra denne gruppe gerne stillede 4 personer op til en ny ledelse, inklusiv formandspost. Dette tilbud hilste Michael Jensen varmt velkommen. Det samme gjorde resten af forsamlingen.

 

Læs også:
Ny formand stod klar