Efterårets sidste kamp i bøgeskoven

1

Referat af sidste 15. og sidste spillerunde 2014. Skrevet af Christian Witt.

Klokken nærmer sig 14:00, og kampen mellem F.C. Svendborg og Skovbakken bliver snart fløjtet i gang. Forinden kampen har der været ”Happy Fan Hour”, hvor efterårets spiller i F.C. Svendborg er blevet kåret. Bladene ligger i et tyndt lag på banen, og rundt om stadion står de snart nøgne bøgetræer, med kun få gulbrune blade tilbage på grenene. Den halvkraftige blæst får bladene til at hvirvle rundt på banen og det er i det hele taget en kølig eftermiddag. Selvom det er koldt og det blæser, er der dog en god stemning blandt fansene. I gang kommer kampen, og det er jo det, som det hele drejer sig om.

For F.C. Svendborg starter Andreas Dyhr på mål. Kasper Johansen, også kaldet Joey, Christian Bannis, Casper Kruse, og Christoffer Hermansen starter i forsvaret. På midten starter Jonas Hvilsom, Ander Staldgaard, Jonas Hansen og Kenneth Andersen, og på toppen ligger Sandro Spasojevic og Bakary Bojang. Jesper Mikkelsen er ude med Karantæne.

Lige kamp

Kampen starter ud med opspil i begge ender, men de bliver alle lukket ned af holdenes forsvar. Det bliver ikke til mere end lidt spil omkring feltet for begge hold. I det 13. minut kommer F.C. Svendborg dog til et indlæg, men en Skovbakken spiller stopper bolden på vej ind i midten af feltet. F.C. Svendborgs spillere og fans appellerer for hånd på bolden, men der bliver ikke dømt noget. Skuddet lige efter bliver reddet af Skovbakkens målmand. Få øjeblikke efter er det hele vendt på hovedet, og her er det Andreas Dyhr der må ud af sit felt for at sparke en lang bold fra Skovbakken væk. Efter det spiller Skovbakken rundt om F.C. Svendborgs felt i kort tid. Det resulterer i nogle indlæg og skud, men det orange forsvar står godt og solidt, så skuddene bliver blokeret eller headet væk.

Derefter er kampen meget lige. Kruse og Bannis har ikke de store problemer med Skovbakkens angribere. Tilgengæld mangler Svendborg også de sidste pasninger inden mål, og det gør at meget af spillet foregår på midten.

Chancerne er der, men målene mangler

Efter 32 minutter får Jonas Hvilsom alligevel en friløber, men han bliver tacklet i feltet, og bolden bliver sparket væk kort fra stregen. Publikum råber straffe, men der bliver ikke dømt noget. Den episode fik måske Svendborg spillerne lidt på hælene, for kort tid efter sender en Skovbakken spiller et skud afsted der ryger lige forbi højre stolpe. Nu begynder chancerne at komme. Efter 35 minutter får F.C. Svendborg tildelt et hjørnespark. Kenneth Andersen tager, og der bliver headet lige over mål. Få minutter senere får Svendborg et frispark et par meter uden for feltet, midt for mål. Kenneth Andersen, der står for dødboldene, skyder i muren. Bolden bliver dog sparket videre til Christoffer Hermansen der scorer, men der er dømt offside.

Også Skovbakken har chancer, og lige før halvlegen bliver Andreas Dyhr tvunget til at strække sig i fuld længde, da han lige formår at skubbe et frispark fra Skovbakken på overliggeren.

Målet kom – i den forkerte ende

Efter 50 minutter skete det, der ikke skulle ske. Anføreren fra Skovbakken dribler sig igennem forsvaret, og skyder bolden fladt ned i venstre hjørne. Bolden rammer stolpen og går ind i højre side. Andreas Dyhr var chanceløs. Efter målet er det som om de orange vågner op, og kommer til flere chancer. Martin Munk er kommet på banen, og er også med til at skabe chancer. Blandt andet

får Bakary Bojang en chance lige ved mål, men bolden er svær og han får skruet den uden om stolpen. I det hele taget er chancerne der, men skarpheden og heldet mangler.

– Vi starter okay ud i første halvleg, men vi kommer bagud på et uheldigt mål i anden halvleg hvor vi ikke står godt nok defensivt. Derefter bliver det bare en sej kamp. Vi har nogle chancer til at få en uafgjort, og det ville nok også være retfærdigt, men når vi ikke scorer på vores chancer er der ikke noget at gøre, sagde Jonas Hvilsom efter kampen.

Selvom F.C. Svendborg forsøger at presse mere på til slut, kan de ikke bryde Skovbakkens forsvar, og kampen ender 0-1. På trods af nederlaget overvintrer Svendborg på den gode side af stregen.

Nu kommer der en lang vinterpause før 2. Division Vest starter igen til foråret, men der vil selvfølgelig blive opdateret om spillerne og holdet gennem vinteren.