14.RUNDE: Marienlyst 2 – 0 FCS

1-2

Rødvin og røde kort i Marienlyst

Lørdag eftermiddag gæstede FC Svendborg Marienlyst, i sidste runde af 2. divisions grundspil. Det blev mere dramatisk end forventet, og dette primært skabt af kampens dommer, der i kampens sidste kvarter tildelte os hele to røde kort.

I første halvleg måtte Jesper Mikkelsen forlade banen med en skade, og han blev erstattet af Bakary, hvorefter Kenneth Andersen blev rykket ned, som den defensive midtbane.

Kampen var meget lige igennem de første 70-80 minutter, hvor der var få chancer i begge ender. FC Svendborg havde til dagens kamp sendt Mads Thomasen i målet, og han gjorde en god figur, med flere gode indgreb.

Der var ingen tvivl om at de tvivlsomme dommerkendelser ikke gik FC Svendborgs vej, og at dommer Bjarke Bruun fik behov for at vise to orange spillere ud, var der ikke mange som havde forudset.

Kampen var forholdsvis tam i de første 80 minutter, men så kom der også gang i løjerne. Dog havde Jonas Kristiansen bragt Marienlyst i spidsen efter små 13 minutter af anden halvleg.

Dommeren mistede grebet

I de sidste ti minutter mister dommeren den sidste del af grebet, og det gav Marienlyst ekstra overtag. Jakob Udesen bragte Marienlyst på 2-0 i den 81. minut, og herefter gik det helt galt for dommeren. Først gik det galt for Mathias Hansen, som i en banal nærkamp ved hjørnespark fik vist det røde kort (to gange gult) for en batalje, som vel egentlig blot kunne være talt til rette.

Næstsidste minut gav endnu et chok, da dommeren og hans linjedommere overså et klart frispark til FC Svendborg, og da Jonas Hvilsom så laver et frispark, får han direkte rødt kort.

Såvel Schønberg som Jens Madsen var igennem kampen flere gange oppe i det røde felt, på grund af Bjarke Bruuns kendelser, og i dommerens overtid var Schønberg i samtale med dommeren, idet Schønberg havde fået nok, og vurderet ud fra dommerens kropssprog så det ud til at træneren blev bortvist, men det var øjensynligt kun en advarsel til Schønberg om at gå tilbage til trænerbænken.

Trænernes afsked med klubbens fans

Efter kampen tog de to trænere afsked med klubbens fans, som overrakte en stor flaske rødvin til hver af de to trænere, som snart forlader klubben, efter de store økonomiske udfordringer der har vist sig i klubben, dette efterår.

FC Svendborgs fans har hele vejen igennem bakket trænerduoen og spillerne op, og det har spillere og trænere vist stor taknemmelighed for, og derfor var afskeden ikke helt nem for hverken trænere og fans, der alle tog hul på sæsonen tilbage i august, med henblik på minimum at skulle stå last og brast frem til sommeren 2018.